Коко Гоф все повече оправдава псевдонима детето чудо, който получи

...
 Коко Гоф все повече оправдава псевдонима детето чудо, който получи
Коментари Харесай

Домакините ликуват: 18-годишната Гоф ще дебютира в 1/4-финалите на US Open!

 

Коко Гоф от ден на ден оправдава псевдонима " детето знамение ", който получи през 2019-а, когато бе на едвам 15 години. След като по-рано през сегашния сезон доближи до конфликта за купата на Ролан Гарос, през днешния ден младата вяра на американския тенис доближи още веднъж до втората седмица на шампионат от Големия шлем с помощта на триумфа си в поредни сетове над международната №36 Шуай Джан със 7:5 7:5. По този метод тя си обезпечи дебют в четвъртфиналната фаза на US Open, като в борба за място на полуфиналите я чака намиращата се в серия от 12 следващи победи Каролин Гарсия.

В отриващата част никоя от двете тенисистки не можеше да покаже неизменност в изявите си и опциите за пробив изобилстваха. Тийнейджърката залагаше на силата в своите отигравания, до момента в който китайката се стремеше към това да миксира ударите си и да накъсва ритъма на игра на съперничката. В решителните моменти от сета обаче Гоф се оказа по-стабилната от двете и с помощта на поредност от мощни удари, провокирали неправилност от отсрещната страна, реализира пробив в последния вероятен миг, с цел да открие сметката си в общия резултат.

Втората част също започва равностойно, като и тук американката непрестанно търсеше нападателни продължения. Въпреки това по-нискоранкираната състезателка съумя да устои на натиска на съперничката си и даже бе първата, която материализира брейкбол, с цел да поведе с 5:3. Оттук насетне обаче, подкрепяна от хилядите свои сънародници по трибуните, Гоф съумя да покаже най-хубавото, на което е способна, и в идващите минути пропуските от нейна страна изцяло отсъстваха, което я изведе до мигновено връщане на пробива, сложил началото на серия от 4 следващи извоювани гейма, донесли ѝ крайната победа.

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР